Bicycling editie 4 2023

6,50
Meer dan 50 exemplaren in één keer bestellen? Klik dan hier

Wat is gravel? Daar probeert Laurens ten Dam een antwoord op te geven in de nieuwste Bicycling, onze jaarlijkse gravelspecial. Of is gravel niet te definiëren? En welke do's en don'ts horen er dan allemaal bij als je eenmaal op de gravelbike zit? Wij geven je tips en tricks die je nodig hebt als je voor het eerst gaat gravelen.

Wat staat er in de nieuwe Bicycling

Gary Hekman is naast marathonschaatser ook fervent gravelaar. Hij vertelt over zijn passie voor het verkennen van nieuwe paden en trekt de vergelijking met schaatsen op natuurijs. Genieten staat voorop bij Gary, maar hard doorfietsen hoort er soms ook bij. Van gravelwedstrijden tot familieritjes, de gravelbike is zijn lievelingsfiets.

Gaat gravel aan zijn eigen succes ten onder in Nederland? De opkomst van deze vorm van fietsen zorgt voor veel extra druk op de Nederlandse natuur. Gevolg? Steeds meer natuurgebieden sluiten hun paden of voor fietsers. Dat moeten we voorkomen, door je altijd aan de Gravel Code te houden!

Wat heb je nodig om te gravelen?

Uiteraard een gravelbike! Wij geven je onze 10 favoriete gravelbikes van dit moment, in ieder prijssegment. Ook tref je een uitgebreide gravelbanden gids, met alle ins en outs over gravelbanden. Breedte, profiel, karkas, we belichten alle aspecten van een goede gravelband.