Onderscheidend Liefde voor de fiets Humor

Kies jouw cadeau

3x
Bicycling

+ Bicycling 4 nagezonden
+ nazending BIC editie 4

Maak nu kennis met Bicycling en ontvang ook de nieuwste editie binnen enkele dagen op de mat. Met daarin onder meer een groot interview met Mathieu van der Poel:

Superman. Omnivoor. Wonder op wielen. Superlatieven te over voor Mathieu van der Poel. Maar hij is bovenal liefhebber. Trainen doet hij tegenwoordig niet langer alleen, zo vertelt hij in een groot interview met Bicycling. Regelmatig gaat hij met een groepje op pad. Om onderweg te stoppen voor een kop koffie en appelpunt. ‘Het is nu allemaal veel ontspannender. Vroeger was ik zeker wel een beetje te gejaagd. Terwijl ik nu kan genieten. Ik lig er in ieder geval niet meer wakker van als de training even wordt onderbroken.’ Van der Poel woont onder de rook van Antwerpen, maar gaat voor zijn trainingsritjes geregeld naar Nederland. En dan vooral naar Zeeland. ‘Het is ideaal terrein voor wielrenners. Je hebt er zo goed als geen verkeer, geen stoplichten, geen gevaarlijke kruispunten. Dat fietst heel ontspannen.’

Meesterfotograaf Klaas Jan van der Weij selecteerde exclusief voor Bicycling drie iconische foto’s van de Amstel Gold Race, Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen. Bij elke foto vertelt hij hoe de foto tot stand is gekomen. Met de foto die hij maakte van Greg Lemond na Parijs-Roubaix won hij een World Press Photo in de categorie Sport. ‘Lemond zit wezenloos voor zich uit te staren. Het lijkt wel of hij mij niet eens ziet of hij dwars door mij heen kijkt en de ogen gericht heeft op een belevenis waar ik geen deelgenoot van was. Geen energie meer om zijn eten door te slikken. Totaal uitgeput.’

Stef Clement en Marc de Maar zijn profwielrenner af. Maar in hun hoofd zijn ze nog altijd prof. Hoewel het lichaam protesteert. ‘Het maakt me nu niet meer uit als ik ingehaald word. Ik heb een gravelbike, die is gemaakt om rustig te fietsen. Je kunt gewoon de schuld aan je banden geven dat je de 30 kilometer per uur gemiddeld niet meer haalt. Ik zou op zich echt wel iets fitter willen zijn en iets harder kunnen fietsen. Maar ik kan de discipline gewoon niet meer opbrengen. En dat is echt maf want aan die discipline heb ik mijn hele carrière te danken.

Aangrijpend is het verhaal van Mohamed Rayes. Hij ontvluchtte de oorlog in Syrië. In Nederland jaagt hij zijn droom na om profwielrenner te worden. Hij krijgt daarbij hulp van oud-prof Theo de Rooij. Mijn droom is de stap maken naar een profploeg. Daar trek ik drie jaar voor uit. Ik rijd de komende drie jaar nog bij de beloften. De contacten met een profploeg heb ik al, ik train hard en hoop dat ik word gescout. Ik geef alles om een hoger niveau te halen.’

In het nummer lees je verder onder meer:

 • De dilemma’s van Leo Alkemade
 • Netwerken op de fiets
 • Een fietstocht langs de hunebedden
 • In het spoor van Eddy Merckx
 • Fietsspullen waar je blij van wordt
Bestel nu
 • 17% korting
 • + Bicycling 4 binnen enkele dagen op de mat, met daarin een groot interview met Mathieu van der Poel
 • Inclusief digitaal lezen
 • Na actieperiode eenvoudig opzegbaar
€ 23,96
€ 19,99

6x
Bicycling

+ De Tour special t.w.v. € 7,99 nagezonden

Neem nu een abonnement op Bicycling en ontvang de Tour special er gratis bij. Binnen enkele dagen bij u op de mat!

In deze Bicycling Tour Special een dubbelinterview met Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk over trainen, twijfel en een wijntje op z’n tijd. Vertelt Wout Poels over zijn voorliefde voor Hollandse hits. Is Egan Bernal onverstoorbaar in alles wat hij doet. Voelt Laurens ten Dam zich een rockster tijdens de beklimming van Alpe d’Huez. Voorspelt de Belgische wielerexpert Michel Wuyts explosiegevaar. En worden alle etappes uitgelicht.

De Bicycling Tour Special ligt 30 juli in de winkel (en bij de abonnees op de mat) maar is nu al te bestellen. 

Behalve de Tourverhalen vind je in het nummer onder meer:

 • Van keeper tot wielrenner: het bijzondere levensverhaal van Marieke de Groot
 • Deze zorghelden maken hun hoofd leeg op de fiets
 • Kweker Jan van der Hoorn kan zich geen leven zonder zijn Koga voorstellen
 • Leontien van Moorsel en haar mariabeeldje
 • De dilemma’s van Dione de Graaff
Bestel nu
 • 32% korting
 • + de Tour special van 2020 t.w.v. € 7,99 binnen enkele dagen op de mat
 • Inclusief digitaal lezen
 • Na actieperiode eenvoudig opzegbaar
€ 43,93
€ 29,99

12x
Bicycling

+ Boek 'Het mooiste uit de koers'

Neem nu een abonnement op Bicycling en ontvang het prachtige boek Het mooiste uit de koers door Alex van der Hulst.

Wielrennen is meer dan een sport. Voor de liefhebbers biedt de koers schoonheid, troost, vervoering, kunst - het leven wordt er simpelweg mooier door. Het mooiste uit de koers gaat voorbij aan de platgetreden paden en verzamelt de 50 renners, materialen, wegen, bergen, shirts, uitspraken en fenomenen waar nog geen boeken over volgeschreven zijn. Van deltaremmen tot pedaleur de charme, van een Peugeot-shirt tot The Flying Scotsman Graeme Obree. Het zijn de 50 iconen die het wielrennen zijn bijzondere glans geven en waar wielerliefhebbers van watertanden.

Bestel nu
 • 38% korting
 • Inclusief het boek 'Het mooiste uit de koers' t.w.v. €20
 • Inclusief digitaal lezen
 • Na actieperiode eenvoudig opzegbaar
€ 91,88
€ 57,99

12x
Bicycling

+ Boek 'De renner'
De Renner - Tim Krabbe
'Meyrueis, Lozère, 26 juni 1977. Warm, bewolkt weer. Ik pak mijn spullen uit mijn auto en zet mijn fiets in elkaar. Vanaf terrasjes kijken toeristen en inwoners toe. Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me.'

Tim Krabbé, die een kleine duizend wielerwedstrijden reed, beschrijft in De Renner de driehonderdnegende: de Ronde van de Mont Aigoual, een zware klimkoers in Zuid-Frankrijk. Het boek, dat voor het eerst verscheen in 1978, werd een klassieker in de Nederlandse literatuur.
 
Bestel nu
 • 35% korting
 • Inclusief het boek 'De renner' t.w.v. €12,50
 • Inclusief digitaal lezen
 • Na actieperiode eenvoudig opzegbaar
€ 84,38
€ 54,99

Omschrijving

Alles over de mooiste hobby ter wereld. Lees zes keer per jaar alles over mooie spullen, speciale tochten en bijzondere verhalen van ook heel gewone fietsers. Bicycling is onderscheidend in alle opzichten. Als magazine en online. Met bijzondere verhalen. Met exclusieve reportages. Met eigenzinnige testen. Met diepgang en humor.

Abonneevoordelen 

Zes keer per jaar Bicycling Magazine op je deurmat, zonder verzendkosten en nog voordat het magazine in de winkel ligt. Daarnaast kun je Bicycling gratis digitaal lezen via Tijdschrift.nl. Daar lees je direct na aanmelding ook de editie die nu in de winkel ligt. Je ontvangt standaard 50% korting op een tweede tijdschriftabonnement.

Abonneevoordelen

1
Elk jaar gratis de Tour special
2
Gratis digitaal lezen via Tijdschrift.nl
3
Iedere editie gratis thuisbezorgd
4
Mis nooit een uitgave

Klanten reviews

Voeg uw beoordeling toe

Uw beoordeling
Menu-instellingen